Teknisk retning og udviklingstendens inden for motorstyring

Høj pålidelig 86 mm stepper

På grund af teknologiske fremskridt optager integrationen motorstyringsmarkedet.Børsteløse DC-motorer (BLDC) og permanente magnet-synkronmotorer (PMSM) af forskellige størrelser og effekttætheder erstatter hurtigt motortopologier såsom børstet AC/DC og AC-induktion.
Børsteløs DC motor/permanent magnet synkronmotor har samme struktur mekanisk, undtagen statorviklingen.Deres statorviklinger vedtager forskellige geometriske strukturer.Statoren er altid modsat motormagneten.Disse motorer kan give højt drejningsmoment ved lav hastighed, så de er meget velegnede til servomotorapplikationer.
Børsteløse jævnstrømsmotorer og synkronmotorer med permanent magnet behøver ikke børster og kommutatorer til at drive motorerne, så de er mere effektive og pålidelige end børstede motorer.
Børsteløs jævnstrømsmotor og permanent magnet synkronmotor bruger softwarekontrolalgoritme i stedet for børste og mekanisk kommutator til at drive motoren til at køre.
Den mekaniske struktur af børsteløs jævnstrømsmotor og permanent magnet synkronmotor er meget enkel.Der er en elektromagnetisk vikling på motorens ikke-roterende stator.Fremstillet af rotor permanent magnet.Statoren kan være inde eller ude, og er altid modsat magneten.Men statoren er altid en fast del, mens rotoren altid er en bevægelig (roterende) del.
Børsteløs jævnstrømsmotor kan have 1, 2, 3, 4 eller 5 faser.Deres navne og kørealgoritmer kan være forskellige, men de er i det væsentlige børsteløse.
Nogle børsteløse DC-motorer har sensorer, som kan hjælpe med at opnå rotorens position.Softwarealgoritmen bruger disse sensorer (Hall-sensorer eller indkodere) til at assistere motorkommutering eller motorrotation.Disse børsteløse DC-motorer med sensorer er nødvendige, når applikationen skal startes under høj belastning.
Hvis den børsteløse jævnstrømsmotor ikke har nogen sensor til at opnå rotorpositionen, bruges den matematiske model.Disse matematiske modeller repræsenterer sensorløse algoritmer.I den sensorløse algoritme er motoren sensoren.
Sammenlignet med børstemotor har børsteløs jævnstrømsmotor og permanentmagnet synkronmotor nogle vigtige systemfordele.De kan bruge det elektroniske kommuteringsskema til at drive motoren, hvilket kan forbedre energieffektiviteten med 20% til 30%.
I dag kræver mange produkter variabel motorhastighed.Disse motorer kræver pulsbreddemodulation (PWM) for at ændre motorhastigheden.Pulsbreddemodulation giver præcis kontrol af motorhastighed og drejningsmoment og kan realisere variabel hastighed.


Indlægstid: 16. december 2022